Polenta zapečená s uzeným tofu a špenátem

59
- reklama -

Suroviny
1 porce

1/2 válečku polenty
1 uzené tofu
olivový olej
kurkuma
špenátové listy (1/2 sáčku) nebo několik kostek mraženého špenátu (ne protlak)
2 jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu polenty nakrájíme na plátky a vyložíme jí vymazaný pekáček. lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme kurkumou.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pokrájené jarní cibulce podusíme špenát (množství záleží na nás), osolíme a opepříme. Smícháme s uzeným tofu nakrájeným na kostičky.

  3. Směs rozprostřeme na polentu. Druhou polovinu polenty natrouháme a posypeme jí směs. pokapeme olivovým olejem.

  4. Dáme zapéct do trouby vyhřáte na cca 150 stupˇbů. Pečeme 30-50 minut, podle toho, jestli chceme mít polentový vrch jen zezlátlý nebo pořádně křupavý.

Poznámka od kuchařky

Délka pečení záleží na troubě, můžeme přidat stupně a ubrat minuty. Po půl hodiny bude jídlo hotové, takže záleží na každém, jak moc chce mít poletovou posypku křupavou.

Moje oblíbená směs tofu a špenátu:-)