Pohár z vánočního cukroví

93
- reklama -

Suroviny

1 pudink bez vaření (dr.Oetker)
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
200 g zakysaná smetana
150 g ovocný jogurt (např.jahodový)
víčko rumu
(vánoční) cukroví – suché:
linecká kolečka
vanilkové rohlíčky
(ovoce čerstvé či kompotované, mražené):
hrozny
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Pudink ušleháme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu to tuhého krému, všleháme zakysanou smetanu, rum a ovocný jogurt.

  2. Do poháru rozdrobíme trochu cukroví, lžící dáme vrstvu pudinkové pěny, poté trochu ovoce (použila jsem hroznové víno, které zbylo po Silvestrovské noci), opět rozdrobené cukroví a opakujeme podle libosti a velikosti poháru. Poslední vrstva je ovoce a drobečky cukroví.

  3. Necháme v lednici rozležet, ozdobíme šlehačkou, ovocem a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Je zvláštní, že nejvíce cukroví všem chutná před vánocemi, to by se po něm utloukli – a úderem konce vánoc už ho nikdo nechce 🙂 Než tedy zbytek cukroví schovám na mrazák (abych za 2 měsíce s velkou slávou vyndala a sledovala ty opět blažené obličeje), udělala jsem pohár na rozloučenou s vánocemi.