
Suroviny
- 1 pudink bez vaření (dr.Oetker)
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 200 g zakysaná smetana
- 150 g ovocný jogurt (např.jahodový)
- víčko rumu
- (vánoční) cukroví – suché:
- linecká kolečka
- vanilkové rohlíčky
- (ovoce čerstvé či kompotované, mražené):
- hrozny
- šlehačka
Postup přípravy receptu
-
Pudink ušleháme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu to tuhého krému, všleháme zakysanou smetanu, rum a ovocný jogurt.
-
Do poháru rozdrobíme trochu cukroví, lžící dáme vrstvu pudinkové pěny, poté trochu ovoce (použila jsem hroznové víno, které zbylo po Silvestrovské noci), opět rozdrobené cukroví a opakujeme podle libosti a velikosti poháru. Poslední vrstva je ovoce a drobečky cukroví.
-
Necháme v lednici rozležet, ozdobíme šlehačkou, ovocem a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Je zvláštní, že nejvíce cukroví všem chutná před vánocemi, to by se po něm utloukli – a úderem konce vánoc už ho nikdo nechce 🙂 Než tedy zbytek cukroví schovám na mrazák (abych za 2 měsíce s velkou slávou vyndala a sledovala ty opět blažené obličeje), udělala jsem pohár na rozloučenou s vánocemi.









