
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g loupané pohanky (pohanka – kroupa, pohankové kroupy atd. – ne lámanka)
- 200 g dýně
- 200 g cukety
- 100 g celeru
- 4 rajčata
- 4 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- hrst čerstvé bazalky
- hrst sušené bazalky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
-
Zeleninou nakrájíme na kostičky, pouze celer nadrobno nastrouháme.
-
Pohanku vsypeme do zapékací misky, poklademe nakrájenou dýní, cuketou, rajčaty a celerem.
-
Směs osolíme, opepříme, přidáme pořádnou hrst sušené bazalky a promícháme. Zalijeme vodou téměř celý pekáček, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut.
-
Mezitím si rozmícháme vejce se strouhaným sýrem a čerstvou bazalkou. Směs vyndáme z trouby, zalijeme vejci a pečeme ještě asi 10 minut, dokud se vejce nezpevní a sýr nerozteče.
-
Můžeme jíst ihned – nákyp je výborný jak teplý, tak i druhý den za studena.
Poznámka od kuchařky
Podrobný fotopostup jako vždy zde:http://tankavari.blogerka.cz/Salaty-prilohy/Pohank…
Kuchařka: Tanicka