Pohankovo-citronové cupcakes

46
- reklama -

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek pohankové mouky
1/2 hrnku palmového cukru
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku podmáslí
1/2 hrnku mléka
1 lžíce medu
1 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička vanilkové pasty
šťáva a kúra z 1 citronu
Krém:
1 měkký nízkotučný tvaroh
250 ml hustého řeckého jogurtu
šťávu z 1 citronu
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme cukr s vejcem a utřeme do pěny. Přidáme podmáslí, mléko, olej, vanilkovou pastu, kúru a šťávu z citronu a med. Důkladně promícháme, aby se všechny složky spojily.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve druhé míse smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva, a jedlou sodou. Sypkou směs postupně přidáváme do tekuté, dokud se nevytvoří hladké nehrudkovité těsto.

  3. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lžicí vrstvíme těsto do 2/3. Pečeme v troubě při 190°C cca 20-25 minut. Upečené necháme vychladnout na mřížce.

  4. Mezitím připravíme krém. Tvaroh vymixujeme s jogurtem a postupně přidáváme citronovou šťávu. Zahustíme moučkovým cukrem a necháme chvíli vychladit. Cupcakes ozdobíme krémem a necháme v lednici vychladit.

Poznámka od kuchařky

Místo palmového cukru http://www.lucasinka.cz/2013/04/kokosovy-palmovy-c… je možné použít jakýkoliv jiný, ovšem palmový má specifickou chuť, která chutná po karamelu a je velmi sladký, takže jiného cukru je potřeba dát dvojnásobné množství. Pohanková mouka je bezlepková a chutná jemně po oříšcích.

http://www.lucasinka.cz