Pohankovo-bramboráková směs „pro nejmenší“

46
- reklama -

Suroviny

1 hrnek pohanky
6 menších brambor
kuřecí maso
mražená zelenina (mrkev, hrášek)
žloutek
cibule
1 měkký sýr
tvrdý sýr
bazalka
majoránka
petrželka
pažitka
1 lžičku kukuřičné mouky
bujón Natur

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku si uvaříme zvlášť podle návodu na obale. Do vody přidáme půl bujónu (Natur: kuřecí s jarní cibulkou). Brambory si nastrouháme jako na bramborové placky. Nakrájíme na drobno cibulku, kuřecí maso a přidáme k nastrouhaným bramborám.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté přidáme žloutek, měkký sýr, bylinky, kukuřičnou moučku, zeleninu a pohanku. Zalijeme asi 1 lžící oleje a osolíme nebo přidáme Vegetu bez glutamánu.

  3. Vše smícháme a vložíme na pekáček na který dáme pečící papír a jemně ho pomažeme olejem. Pečeme v troubě. Na talíři můžeme sypat nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Pokud bychom jídlo vařili pro větší děti, můžeme přidat česnek i nějaké koření. Tato varianta je pro menší děti, tudíž je to planější.