- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek pohanky
- 6 menších brambor
- kuřecí maso
- mražená zelenina (mrkev, hrášek)
- žloutek
- cibule
- 1 měkký sýr
- tvrdý sýr
- bazalka
- majoránka
- petrželka
- pažitka
- 1 lžičku kukuřičné mouky
- bujón Natur
Postup přípravy receptu
-
Pohanku si uvaříme zvlášť podle návodu na obale. Do vody přidáme půl bujónu (Natur: kuřecí s jarní cibulkou). Brambory si nastrouháme jako na bramborové placky. Nakrájíme na drobno cibulku, kuřecí maso a přidáme k nastrouhaným bramborám.
-
Poté přidáme žloutek, měkký sýr, bylinky, kukuřičnou moučku, zeleninu a pohanku. Zalijeme asi 1 lžící oleje a osolíme nebo přidáme Vegetu bez glutamánu.
-
Vše smícháme a vložíme na pekáček na který dáme pečící papír a jemně ho pomažeme olejem. Pečeme v troubě. Na talíři můžeme sypat nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Pokud bychom jídlo vařili pro větší děti, můžeme přidat česnek i nějaké koření. Tato varianta je pro menší děti, tudíž je to planější.
Kuchařka: misza