
- reklama -
Suroviny
15 ks = cca 3-4 porce
- 200 g pohanky -lámanka
- 100 g šmakoun uzený
- 2 celá vejce
- svazek pažitky
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- 3 lžíce řepkového oleje – na opékání
Postup přípravy receptu
-
Lámanku uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Šmakouna nastrouháme najemno, cibuli a pažitku nakrájíme .
-
Všechny ingredience smícháme, necháme odležet 10 minut, děláme menší placičky ( 3 na pánev- udělám na pánev hromádku kopečkovačem na rýži a pak rozplácnu vidličkou) a opékáme na pánvi vytřené olejem.
Podáváme se salátem z kysaného zelí 🙂1 placka : 348 KJ, B 3,9, T 3,3, S 9,3, SAFA 0,6
Kuchařka: anicka123