- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 100 g pohankové mouky
- 200 ml vody
- 6 růžiček kapusty
- kus pórku
- mražená kukuřice
- 1/2 vařené brokolice
- husí sádlo
- provensálské bylinky
Postup přípravy receptu
-
Z pohankové mouky a vody a špetky soli umícháme hladké těsto a necháme alespoň hodinu stát při pokojové teplotě.
-
V rendlíčku rozehřejeme sádlo, přihodíme nakrájený pórek a kapustu, chvilku orestujeme, podlijeme vodou a podusíme.
-
Když začne kapusta měknout, přidáme mraženou kukuřici a poté i vařenou brokolici nakrájenou na kousky. Osolíme a přidáme provensálské bylinky (směs rozmarýnu, tymiánu, estragonu, saturejky a bazalky).
-
Vedle na pánvičce osmažíme palačinky (těsto je tak na 3 ks).
Poznámka od kuchařky
Husí sádlo mám ještě vypečené ze svatomartinské husy, takže je slané a kmínované..
ačkoliv nesnáším pohanku, tak pohankové palačinky jsou dobré..:-)
Kuchař: kaja.f