Pohankové noky se špenátem a vejcem „pro nejmenší“

117
- reklama -

Suroviny

1 hrnek pohanky
1,5 hrnku vody
libeček
sůl
3 lžíce dětské krupičky
vejce
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme a dáme do hrnce, zalijeme vodou. Přidáme libeček, osolíme, vaříme do poloměkka a necháme odstát pod poklicí 20 minut. Poté dáme pohanku do mísy, přidáme 1 vejce a trochu pažitky. Dohustíme dětskou krupičkou a hněteme kuličky, které vkládáme do vařící vody a vaříme 5-10 minut. Uvařené noky necháme okapat.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se špenátem a vařeným vajíčkem. Pro větší děti nebo dospělé doporučuji orestovat na oleji cibulku s pórkem. Tímto poléváme noky na talíři.