Pohankové lívance s povidly a šlehačkou

116
- reklama -

Suroviny
10 porcí

120 g pohanky Menu Gold
100 ml oleje
140 g dušených jablek
120 g hladké mouky
sůl
2 vejce
200 g smetany 33%
skořicový cukr
1/2 prášku do pečiva
200 g povidel
1 vanilkový cukr
rum

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekaná dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva.

  3. Vše zamícháme a smažíme v lívanečníku.

  4. Hotové potíráme smíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.