- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 120 g pohanky Menu Gold
- 100 ml oleje
- 140 g dušených jablek
- 120 g hladké mouky
- sůl
- 2 vejce
- 200 g smetany 33%
- skořicový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- 200 g povidel
- 1 vanilkový cukr
- rum
Postup přípravy receptu
-
Uvařenou a vychlazenou pohanku opražíme na oleji.
-
Do vychladlé pohanky přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce, sůl, na drobno nasekaná dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva.
-
Vše zamícháme a smažíme v lívanečníku.
-
Hotové potíráme smíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme šlehačkou.
Kuchařka: v-andrea