Pohankové lívance s jablky a skořicí

68
- reklama -

Suroviny

2 hrnky pohankové mouky
2 hrnky mléka
2 vejce
2 jablka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
třtinový cukr (nemusí být)
přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme je nahrubo. K jablkům přidáme mouku, mléko, vejce, prášek do pečiva a skořici.

  2. Pokud máte raději sladké lívance, můžete přidat třtinový cukr. Všechny suroviny pořádně promícháme a těsto necháme cca 5 minut odpočinout.

  3. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a zlehka na něm smažíme dozlatova malé lívance. Před podáváním je ozdobíme řeckým jogurtem, ovocem nebo domácí marmeládou a můžeme mlsat.

Poznámka od kuchařky

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/