Pohanková pomazánka

71
- reklama -

Suroviny

200 g pohanky
200 g měkkého tvarohu (nebo lučiny)
50 g másla (nebo pomazánkového)
1 cibule
pár ředkviček
česnek
sůl
petrželka (nebo pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Naváženou pohanku si dáme do cedníku, prolijeme vařící vodou a dáme do hrnce okapanou vařit do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse si vymícháme máslo s tvarohem, přidáme pohanku, jemně sekanou cibuli, utřené stroužky česneku, nastrouhané ředkvičky, posypeme petrželkou a osolíme podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Pomazánku mažeme na bagety,veky, chleba a můžeme povrch ještě ozdobit.

Bylo to naše jídlo, kdy jsme poprvé ochutnali pohanku a moc nám chutnalo.

Můžete přidat ingredience dle vaší chuti.

Zdroj: mám vystřiženo z nějakého časopisu, název už neznám a napsala to Blanka Poláčková, jestli je autorkou mi ovšem není známo.