
- reklama -
Suroviny
- 2 jarní cibulky
- 1 větší mrkev
- malý hrníček pohanky (cca 120 gramů)
- kurkuma
- polévková lžíce Ghee
- petrželka zelená
- solčanka
Postup přípravy receptu
-
V kastrolku rozpustíme máslo Ghee a orestujeme na něm jarní cibulku. Zaprášíme ji kurkumou.
-
Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, orestujeme, přidáme pohanku a opět orestujeme.
-
Zalijeme vodou a povaříme cca 20-30 minut.
-
Na závěr dochutíme petrželkou a solčankou.
Poznámka od kuchařky
Máslo ghee jde samozřejmě nahradit i klasickým máslem. Stačí polévková lžíce, protože rozpuštěním nabude objemu.
Pokud nemáte solčanku, dochutit se dá i bylinkovou solí.
Tento typ polévek mám moc ráda, i když po zchladnutí hodně houstnou:-)
Kuchařka: Johanka128