Pohanková polévka s mrkví

79
- reklama -

Suroviny

2 jarní cibulky
1 větší mrkev
malý hrníček pohanky (cca 120 gramů)
kurkuma
polévková lžíce Ghee
petrželka zelená
solčanka

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku rozpustíme máslo Ghee a orestujeme na něm jarní cibulku. Zaprášíme ji kurkumou.

  2. Přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, orestujeme, přidáme pohanku a opět orestujeme.

  3. Zalijeme vodou a povaříme cca 20-30 minut.

  4. Na závěr dochutíme petrželkou a solčankou.

Poznámka od kuchařky

Máslo ghee jde samozřejmě nahradit i klasickým máslem. Stačí polévková lžíce, protože rozpuštěním nabude objemu.

Pokud nemáte solčanku, dochutit se dá i bylinkovou solí.

Tento typ polévek mám moc ráda, i když po zchladnutí hodně houstnou:-)