
- reklama -
Suroviny
- 1 hrnek pohanky (kroupy)
- 1,5 hrnku rostlinného mléka
- 2 lžíce třtinového cukru nebo odpovídající množství stevie
- 1 lžička mleté skořice
- 1 velký banán
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme.
-
Poté odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou a zabalíme na 20 minut do peřin. Pohanka během této doby krásně změkne.
-
Poté hrnec vrátíme na plotýnku, kaši promícháme a podle potřeby ještě naředíme mlékem.
-
Podáváme teplou nebo studenou, posypanou skořicovým cukrem nebo ozdobenou ovocem.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram