- reklama -
Suroviny
- 200 ml pohanky
- 300 ml vody (horké)
- 4 stroužky česneku
- bylinky (použila jsem petržel a koriandr)
- 2 šalotky
- 1 mrkev
- čerstvá paprika (od každé barvy trochu)
- kukuřice
- 2 vajíčka
- 1 mozzarela
- sůl
- pepř
- chilli
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat.
-
Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku masla. Primichame k pohance, pridame nasekane bylinky, cesnek, dochutime soli, peprem a chilli a poradne promichame.
-
Prendame do zapekaci misky, vse zalijeme rozslehanymi vajicky a posypeme syrem.
-
Peceme ve vyhrate troube na 200 stupnu do zhnednuti.
Poznámka od kuchařky
Pohanku nikdy nezalivame varici vodou – jiz pri 60 stupnich ztraci rutin, ktery je pro telo dulezity.
Zeleninu, koreni i bylinky je mozne volit podle rocniho obdobi – mely by byt cerstve.
Kuchařka: Lucasinka