
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g špenátu (lepší sekaný, jinak 800g protlaku)
- 1,5 dl pohanky (jeden hrneček)
- 1 cibule
- koření:
- sůl
- pepř
- chilli
- oregano
- citron
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit trochu dobře osolené vody na pohanku.
Než voda přijde k varu, pohanku propláchněte. Uchováváme v chladu.Pak tak minutu-dvě pohanku vařte, odstavte a nechte dalších 20 minut dojít. -
Zatímco se pohanka dělá, osmahněte na jemno nakrájenou cibuli a pak přidejte celý špenát.
Pořádně povařte, tak 15 minut a přidejte vše koření.
Soli lepší více, se zbytkem jen decentně.Na závěr můžete posypat dobrým sýrem, ozdobit rajčátky či jinak dochutit.
Poznámka od kuchařky
Jídlo úsporné na nádobí, zamažete jeden malý hrnec, pánev, měchačku a nůž.
Cena na porci asi 10 Kč
Kuchař: Deusex