
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 150 g pohanky
- 2 středně velké mrkve
- 125 g žampionů
- listový špenát
- 2 lžíce přepuštěného másla (používám České Ghíčko)
- parmezán
- hrubozrnná mořská sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat.
-
Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky.
-
Mrkev přidáme k žampionům a restujeme cca dalších 5 minut.
-
Nakonec do pánve vhodíme omytý listový špenát. K osmažené směsi přidáme uvařenou pohanku, osolíme a dobře promícháme. Před podáváním posypeme hoblinkami parmezánu.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa