
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 hrníček pohanky
- 1,5 hrníčku vody
- 200 g uzeného tofu
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté papriky
- špetka pepře
- sůl
- rostlinný olej
- 2 – 3 lžíce kečupu
- pár kapek worchesteru
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijeme osolenou vařící vodou, a přikryjeme pokličkou (již nevaříme).
-
Tofu pokrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka, česnek na drobnější plátky. V hlubší pánvi (používám wok) rozehřejeme olej, přidáme pokrájené tofu, chvíli opékáme. Potom do pánve vysypeme cibuli a česnek, chvíli restujeme, až cibule zesklovatí. Pak přidáme mletou papriku, promícháme, přidáme kečup a worchester, opět promícháme a odstavíme z plotny.
-
Podle chuti opepříme, přisolíme a přidáme měkkou pohanku. Vše smícháme, a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Je to dobrá a zdravá teplá večeře, případně snídaně.
Kuchařka: kokronilla









