- reklama -
Suroviny
1 porce
- cca100 g pohanky
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku (dle chuti)
- majoránka
- tymián
- cca 50 g uzeného masa
- olej
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Pohanku uvaříme dle návodu v osolené vodě nebo ve vývaru z uzeného masa, se snítkou tymiánu.
-
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji, ke konci smažení přidáme k cibuli rozvonět i nasekaný česnek. Pak přisypeme na kousky pokrájené maso a trošku majoránky. Chvilku vše společně smažíme, osolíme a opepříme.
-
Pohanku vsypeme do směsi s uzeným masem, promícháme a podáváme.
-
Uzené maso můžeme použít z vařených žeber, kolene, plecka, krkovičky… Kdo maso nerad, může ho nahradit například uzeným tofu nebo houbami.
Kuchař: recepty73