Pohanka s uzeným masem

118
- reklama -

Suroviny
1 porce

cca100 g pohanky
1 větší cibule
2 stroužky česneku (dle chuti)
majoránka
tymián
cca 50 g uzeného masa
olej
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme dle návodu v osolené vodě nebo ve vývaru z uzeného masa, se snítkou tymiánu.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji, ke konci smažení přidáme k cibuli rozvonět i nasekaný česnek. Pak přisypeme na kousky pokrájené maso a trošku majoránky. Chvilku vše společně smažíme, osolíme a opepříme.

  3. Pohanku vsypeme do směsi s uzeným masem, promícháme a podáváme.

  4. Uzené maso můžeme použít z vařených žeber, kolene, plecka, krkovičky… Kdo maso nerad, může ho nahradit například uzeným tofu nebo houbami.