- reklama -
Suroviny
2 porce
- 0,5 hrnku pohanky
- 1 hrnek vývaru
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 hrst mrazených fazolek
- 0,5 plechovky kukuřice
- 0,5 mladé cukety
- 5 sušených rajčat
- worcestr
- sůl
- pepř
- olej z naložených rajčat na pánev
Postup přípravy receptu
-
V hrnci ohřejeme vývar, přidáme propranou pohanku, 10 minut ji povaříme na mírném plameni, pak odstavíme z ohně, pokud po 30 minutách nebude veškerá tekutina vsáklá v pohance, ještě ji krátce povaříme.
Podle chuti dosolíme. -
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, restujeme do zlatavé barvy, až pak přidáme fazolky, kukuřici, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou.
-
Doměkka restovanou zeleninu smícháme s hotovou pohankou.
Poznámka od kuchařky
Pro milovníky masa můžeme k restované zelenině na pánev přidat na kostičky nakrájené např. drůbeží maso.
Kuchařka: ivulinka