Pohanka s restovanou zeleninou

85
- reklama -

Suroviny
2 porce

0,5 hrnku pohanky
1 hrnek vývaru
1 cibule
1 mrkev
1 hrst mrazených fazolek
0,5 plechovky kukuřice
0,5 mladé cukety
5 sušených rajčat
worcestr
sůl
pepř
olej z naložených rajčat na pánev

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci ohřejeme vývar, přidáme propranou pohanku, 10 minut ji povaříme na mírném plameni, pak odstavíme z ohně, pokud po 30 minutách nebude veškerá tekutina vsáklá v pohance, ještě ji krátce povaříme.
    Podle chuti dosolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev, restujeme do zlatavé barvy, až pak přidáme fazolky, kukuřici, na kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou.

  3. Doměkka restovanou zeleninu smícháme s hotovou pohankou.

Poznámka od kuchařky

Pro milovníky masa můžeme k restované zelenině na pánev přidat na kostičky nakrájené např. drůbeží maso.