
- reklama -
Suroviny
asi 2
- 200 g pohanky loupané BIO
- 400 g kuřecích jater
- 1 lžíce oleje
- 1/2 vetší cibule
- sůl
- pepř
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- tymián – přiměřeně
- 1 plechovka malého hrášku
- 1 červená paprika
Postup přípravy receptu
-
Pohanku spaříme horkou vodou a zasteleme do postele asi na 3/4 hodiny.
-
Mezitím si zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na proužky, přidáme pokrájené jatýrka a nové koření, bobkový list a tymián.
-
Dusíme do měkka, což je hotové asi za 10-15 minut, pak přidáme malou konzervu hrášku a barevnou papriku, já měla jen žlutou, červená by byla lepší. Ještě trochu podusíme a pak přidáme pohanku, promícháme a dokořeníme pepřem a solí.
Kuchařka: Severinka