Pohanka s kapustou a houbami

54
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1 šálek pohankové lámanky
500 g lesních hub
1/2 menší hlávky kapusty
1 jemně pálivá paprička (beraní roh)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, vsypeme lámanku, zamícháme, přiklopíme poklicí a hrnec odstavíme ze zdroje tepla.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme ho v klidu přiklopený asi 20 minut, aby pohanka změkla.

  3. Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém oleji je začneme restovat.

  4. Kapustu zbavíme tuhého košťálu a nakrájíme ji na nudličky. Po chvíli ji přihodíme k houbám.

  5. Přidáme papričku nakrájenou na tenká kolečka, vše osolíme, opepříme a ochutíme drceným kmínem. Lehce podlijeme vodou a pod pokličkou chvíli dusíme, až kapusta i houby změknou.

  6. Pak přimícháme utřený česnek.

  7. Měkkou pohanku promícháme, je-li třeba scedíme ji, abychom ji zbavili přebytečné tekutiny a pak ji vmícháme do připravené směsi.

  8. Podáváme teplé.

Poznámka od kuchařky

Na talíři můžeme ozdobit hoblinkami parmazánu.