Suroviny
3-4 porce
- 1 šálek pohankové lámanky
- 500 g lesních hub
- 1/2 menší hlávky kapusty
- 1 jemně pálivá paprička (beraní roh)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
V hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, vsypeme lámanku, zamícháme, přiklopíme poklicí a hrnec odstavíme ze zdroje tepla.
-
Necháme ho v klidu přiklopený asi 20 minut, aby pohanka změkla.
-
Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém oleji je začneme restovat.
-
Kapustu zbavíme tuhého košťálu a nakrájíme ji na nudličky. Po chvíli ji přihodíme k houbám.
-
Přidáme papričku nakrájenou na tenká kolečka, vše osolíme, opepříme a ochutíme drceným kmínem. Lehce podlijeme vodou a pod pokličkou chvíli dusíme, až kapusta i houby změknou.
-
Pak přimícháme utřený česnek.
-
Měkkou pohanku promícháme, je-li třeba scedíme ji, abychom ji zbavili přebytečné tekutiny a pak ji vmícháme do připravené směsi.
-
Podáváme teplé.
Poznámka od kuchařky
Na talíři můžeme ozdobit hoblinkami parmazánu.