Pohanka s fazolkami na česneku

63
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 hrnek pohanky
fazolové lusky
1 mrkev
1 červená paprika
3 stroužky česneku
hrst dýňových semínek
kmín
tymián
provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Propláchneme pohanku a zpaříme (zalejeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat).

  2. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku.

  3. Zlehka osmahneme a přidáme česnek, fazolky, dýňová semínka, koření a nakonec pohanku.

  4. Chvíli podusíme, vypneme a necháme dojít.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://veganodaktyl.veganka.cz/

Kromě všech jiných vitamínů, pohanka obsahuje cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození nemocemi nebo alkoholem. Takže alespoň jednou týdně k obědu, ať jsou játra dobře živeny 😉