
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 hrnek pohanky
- fazolové lusky
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- hrst dýňových semínek
- kmín
- tymián
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Propláchneme pohanku a zpaříme (zalejeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou nabobtnat).
-
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku.
-
Zlehka osmahneme a přidáme česnek, fazolky, dýňová semínka, koření a nakonec pohanku.
-
Chvíli podusíme, vypneme a necháme dojít.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://veganodaktyl.veganka.cz/
Kromě všech jiných vitamínů, pohanka obsahuje cholin, který regeneruje jaterní buňky po poškození nemocemi nebo alkoholem. Takže alespoň jednou týdně k obědu, ať jsou játra dobře živeny 😉
Kuchařka: Twiggy