
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- 1 hrnek pohanky
- 2 hrnky vývaru
- 100g slahiny
- 3-4 jarní cibulky (bílá část)
- mražené fazolky
- pepř
- sůl
- 100g uzeného sýru
- nať jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Pohanku si na sucho opražíme, zalejeme vývarem a vaříme cca 20 minut.
-
Slaninu a cibulky si nakrájíme a osmažíme, přidáme společně s fazolkami k pohance, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut.
-
Odstavíme a zakryté necháme dojít.
-
Sýr si nastrouháme na hrubo, nať nakrájíme a na tatíři posypeme.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za fotky, zase nemám doma foťák, tak jsou z mobilu.
Kuchařka: nofrona