Pohanka s fazolkami

56
- reklama -

Suroviny
4 – 5 porcí

1 hrnek pohanky
2 hrnky vývaru
100g slahiny
3-4 jarní cibulky (bílá část)
mražené fazolky
pepř
sůl
100g uzeného sýru
nať jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku si na sucho opražíme, zalejeme vývarem a vaříme cca 20 minut.

  2. Slaninu a cibulky si nakrájíme a osmažíme, přidáme společně s fazolkami k pohance, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 10 minut.

  3. Odstavíme a zakryté necháme dojít.

  4. Sýr si nastrouháme na hrubo, nať nakrájíme a na tatíři posypeme.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za fotky, zase nemám doma foťák, tak jsou z mobilu.