
Suroviny
1 porce
- 3-4 PL pohanky kroupy
- kousek pórku
- 1 KL ghí
- 1/2 velkého stroužku česneku nebo 1 malý
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno. Česnek naškrabeme.
-
V kastrůlku rozpustíme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme česnek a necháme ho jen zavonět. Přidáme pohanku, majoránku a sůl a zalijeme vodou.
-
Přivedeme k varu a necháme pár minut probublat.
-
Odstavíme a necháme dojít.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Pohanka se normáně nevaří, ale vzhledem k tomu, že se jedná o recept pro malé děti, nechávám ji pár minut povřít. Zde je to vhodné i vzhledem k česneku a majoránce.
Jídlo se je vhodné i pro dospělé, třeba jako příloha k masu. Dospělým bych majoránky i česneku dala podstatně víc.
Množství surovin je jen orientační, dcera má období, kdy skoro nic nechce jíst, tak jsem udělala menší porci a ejhle, nestačilo jí to 🙂