Pohanka s česnekem a majoránkou – pro nejmenší

76
- reklama -

Suroviny
1 porce

3-4 PL pohanky kroupy
kousek pórku
1 KL ghí
1/2 velkého stroužku česneku nebo 1 malý
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno. Česnek naškrabeme.

  2. V kastrůlku rozpustíme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme česnek a necháme ho jen zavonět. Přidáme pohanku, majoránku a sůl a zalijeme vodou.

  3. Přivedeme k varu a necháme pár minut probublat.

  4. Odstavíme a necháme dojít.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Pohanka se normáně nevaří, ale vzhledem k tomu, že se jedná o recept pro malé děti, nechávám ji pár minut povřít. Zde je to vhodné i vzhledem k česneku a majoránce.

Jídlo se je vhodné i pro dospělé, třeba jako příloha k masu. Dospělým bych majoránky i česneku dala podstatně víc.

Množství surovin je jen orientační, dcera má období, kdy skoro nic nechce jíst, tak jsem udělala menší porci a ejhle, nestačilo jí to 🙂