
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 225 g pohanky
- 250 g vařené červené řepy
- 750 ml zeleninového bujónu nebo vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- čestvý kopr
Postup přípravy receptu
-
Pohanku probereme a na sucho opražíme na pánvi dokud nezačne vonět.
-
Musíme stále míchat a dávat pozor na spálení.
-
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibulku a česnek.
-
Přidáme připravenou opraženou pohanku a zalijeme zeleninovým vývarem.
-
Zakryjeme a necháme probublávat asi 15-20 minut, nebo dokud se všechna tekutina nevsákne a pohanka není zcela měkká.
-
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
-
Vmícháme k uvařené pohance spolu s nasekaným čerstvým koprem.
-
Můžeme dochutit solí nebo pepřem, je-li potřeba. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Lucasinka