Pohanka s brynzou

51
- reklama -

Suroviny

pohanka
sterilovaná kukuřice
brynza
cibule
kousek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min (zkusíme, jestli je pohanka měkká).

  2. Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít.

  3. Mezitím usmažíme na jemno nakrájenou cibulku na másle.

  4. Pohanku rozdělíme na porce, nejlépe do misek.

  5. Do pohanky zamícháme nadrobenou brynzu, na to dáme kukuřici a nahoru osmaženou cibulku.
    Tip: Můžeme místo kukuřice použít sterilovaný hrášek nebo zeleninovou směs (třeba mexickou od Bonduelle).

Poznámka od kuchařky

Velice jednoduché, neobyčejně chutné.