
- reklama -
Suroviny
- pohanka
- sterilovaná kukuřice
- brynza
- cibule
- kousek másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min (zkusíme, jestli je pohanka měkká).
-
Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít.
-
Mezitím usmažíme na jemno nakrájenou cibulku na másle.
-
Pohanku rozdělíme na porce, nejlépe do misek.
-
Do pohanky zamícháme nadrobenou brynzu, na to dáme kukuřici a nahoru osmaženou cibulku.
Tip: Můžeme místo kukuřice použít sterilovaný hrášek nebo zeleninovou směs (třeba mexickou od Bonduelle).
Poznámka od kuchařky
Velice jednoduché, neobyčejně chutné.
Kuchařka: ioreth