
- reklama -
Suroviny
- hrnek pohanky
- 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 250 g žampiónů
- hrst polníčku nebo baby špenátu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pohanku přivedeme k varu v hrnci s osolenou vodou (stejné množství vody jako pohanky), do které přidáme i lžičku sušeného česneku. Pak vypneme a necháme na teple (nebo v peřinách) „dojít“.
-
V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo nebo olej a zprudka na něm orestujeme na větší kusy nakrájenou cibuli, později i nahrubo nasekaný česnek.
Po chvíli přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a chvilku ještě opékáme (nepodléváme). -
Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Přidáme natrhaný salát či špenát, promícháme a necháme společně prohřát.
Poznámka od kuchařky
Volně podle „Jíme chytře“
Kuchařka: hosta