Pohanka na drožďovém základu

66
- reklama -

Suroviny

2 cibule
olej
3 kostky droždí
1 hrnek pohanky
1/2 hrnku vody nebo zeleninového vývaru
majoránka
sušený libeček
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, až než začne zlátnout. Poté přidáme droždí a za občasného zamíchání necháme rozpustit. Přisypeme pohanku a zalijeme vodou nebo vývarem.

  2. Přidáme maojárnku, libeček, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, ihned stáhneme z plotny a na 20 minut zabalíme do peřin. Následně jen lehce promícháme vidličkou.

  3. Servírujeme posypané lahůdkovým droždím (není třeba) a doplníme zeleninovým salátem. Moc dobrá je kombinace se sterilovanou červenou řepou.

Poznámka od kuchařky

Vkládám tento tak trochu bláznivý recept, který nejspíš sklidí velkou kritiku pro jeho „poživatelnost“. Nedávno jsem objevila kouzlo drožďové pomazánky a polévky a od té doby vymýšlím, jak droždí propašovat i do dalších pokrmů. V kombinaci s pohankou nemělo chybu.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.