Pohanka jen tak

130
- reklama -

Suroviny

pohanka
cibule
paprikový lusk
kuřecí maso
rajče
česnek
Masox
sůl
pepř
sádlo nebo olej
koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku namočíme ve vlažné vodě cca na 2 hodiny a posléze dáme vařit včetně vody v ní namočené. Vaříme spolu s masoxem (já používám zeleninový).

  2. V době vaření si připravíme vložky do pohanky: Vlastně je to jakési lečo. Maso lze použít -kuřecí,vepřové,játra ale i rybí. Každý podle své chuti a zvyků.

  3. Na sádle restujeme postupně jako lečo a po uvaření pohanky lze vše smícat nebo servírovat zvlášť . Nemohu jinak než to doporučit.

Poznámka od kuchařky

Já zbožńuji rýži. Ale z tohoto jsem překvapen a snad jediná rada je nechvátat a dobře včas namočit,.