Podzimní „VEPŘ“ speciál

78
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

40 dkg vepřové plecko (kýta,kotleta)
30 dkg vepřových jater
30 dkg vykrájených vepřových ledvinek
30 dkg vepřové srdce
20 dkg prorostlé slaniny
3 cibule
8-10 kuliček jalovce
1 balení koření Krkovička
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
olej
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na jemno a orestujeme na pánvi společně se slaninou. Poté přendáme do hrnce a všechno maso a očištěné vnitřnosti nakrájíme na stejně široké nudličky. Smícháme ve větší míse s kořením, olejem a pořádně promícháme.

  2. Uvedenou masovou směs zprudka opečeme v pánvi Wok a přendáme následně k cibulce se slaninou do hrnce.

  3. Podlijeme vodou a dusíme hodinu a půl, až je vše, zejména srdce na skus. Dochutíme solí, pepřem zahustíme tmavou instantní jíškou a podáváme dle chuti s chlebem, bramborem.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád vnitřnosti, tak mohu jen doporučit.