
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 40 dkg vepřové plecko (kýta,kotleta)
- 30 dkg vepřových jater
- 30 dkg vykrájených vepřových ledvinek
- 30 dkg vepřové srdce
- 20 dkg prorostlé slaniny
- 3 cibule
- 8-10 kuliček jalovce
- 1 balení koření Krkovička
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- olej
- sůl
- kmín
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme na jemno a orestujeme na pánvi společně se slaninou. Poté přendáme do hrnce a všechno maso a očištěné vnitřnosti nakrájíme na stejně široké nudličky. Smícháme ve větší míse s kořením, olejem a pořádně promícháme.
-
Uvedenou masovou směs zprudka opečeme v pánvi Wok a přendáme následně k cibulce se slaninou do hrnce.
-
Podlijeme vodou a dusíme hodinu a půl, až je vše, zejména srdce na skus. Dochutíme solí, pepřem zahustíme tmavou instantní jíškou a podáváme dle chuti s chlebem, bramborem.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád vnitřnosti, tak mohu jen doporučit.
Kuchař: Colombo65