Suroviny
- těsto můžete použít vaše oblíbené slané (já použila část těsta na pizzu)
- Suroviny:
- 100 ml vody
- špetka cukru
- 2 lžíce oleje
- necelá 1/2 lžička soli
- 200 g hladké mouky
- ani ne 10 g čerstvého droždí
- párky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout.
-
Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na dílky – podle velikosti párků, udělala jsem jich 12.
-
Z každého dílku uděláme bulku a asi po 10 min odpočinku z nich vyválíme prameny.
-
Párky rozpůlíme (zkrátíme), nůžkami jim na kulatých koncích střihneme šnečí růžky a kolem párku zavineme pramen těsta – začínáme pod tělem šneka, pramen vedeme i pod růžky, (aby se pak při pečení rozevřely a nezapekly do těsta) a končíme znovu pod párkem.
-
Šneky necháme na plechu s pečícím papírem nakynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/12-15 minut).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Vlastně je to obyčejný párek v rohlíku, trochu neobyčejně vytvarovaný…
Dětem se moc líbí.
Můžeme podávat s dipem, zeleninovým salátem nebo jen tak, volně do ručky….