Podzimní šneky

31
- reklama -

Suroviny

těsto můžete použít vaše oblíbené slané (já použila část těsta na pizzu)
Suroviny:
100 ml vody
špetka cukru
2 lžíce oleje
necelá 1/2 lžička soli
200 g hladké mouky
ani ne 10 g čerstvého droždí
párky

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme nakynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na dílky – podle velikosti párků, udělala jsem jich 12.

  3. Z každého dílku uděláme bulku a asi po 10 min odpočinku z nich vyválíme prameny.

  4. Párky rozpůlíme (zkrátíme), nůžkami jim na kulatých koncích střihneme šnečí růžky a kolem párku zavineme pramen těsta – začínáme pod tělem šneka, pramen vedeme i pod růžky, (aby se pak při pečení rozevřely a nezapekly do těsta) a končíme znovu pod párkem.

  5. Šneky necháme na plechu s pečícím papírem nakynout, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/12-15 minut).

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Vlastně je to obyčejný párek v rohlíku, trochu neobyčejně vytvarovaný…

Dětem se moc líbí.

Můžeme podávat s dipem, zeleninovým salátem nebo jen tak, volně do ručky….