
- reklama -
Suroviny
- asi 1,5 kg libovějšího bůčku bez kosti
- asi 0,75 kg krkovice
- větší celer
- 3-4 větší mrkve
- 2-3 cibule
- olej
- plechovka loupaných, krájených rajčat
- koření Hungária (Poznámka)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice.
-
Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše urovnáme na dno lorny.
-
Na zeleninu rozložíme maso, pak obsah plechovky rajčat, podlijeme vodou a dáme grilovat na oheň. V průběhu grilování hlídáme tekutinu pod masem, doléváme podle potřeby.
-
Hotové maso podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Hungária (Rojík) má toto složení: sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, paprika, koriandr, pepř, saturejka, oregáno
Kuchařka: cathleen