
- reklama -
Suroviny
- korpus dle vaší chuti, makovec či i bábovkové těsto
- upečeno v dortové formě s vloženým kruhovým středem (nechtěla jsem klasický „bábovkový“ tvar)
- polito citronovou polevou (cukr moučka a citronová šťáva) na makovec, čokoládovou polevou na bábovku
- ozdobeno sušeným ovocem dle fantazie
Postup přípravy receptu
-
Těsto na oblíbený makovec či bábovku připravíme standardně jako na plech či do bábovky, ale navrstvíme do dortové formy s vloženým kruhovým středem (nechtěla jsem klasický „bábovkový“ tvar) a upečeme.
-
Upečený korpus přendáme opatrně na mřížku a polijeme polevou. Ihned zdobíme kousky sušeného ovoce, v tomto případě sušený ibišek, mango, hruška, ananas, brusinky, pekanové ořechy, které k polevě přilnou a ta poslouží jako lepidlo.
Poznámka od kuchařky
všude se objevují podzimní věnce na dveřích a stolech, ale proč si neudělat i podzimní dekoraci na talíři 🙂
Kuchařka: isindy