Podzimní makovec či bábovka

76
- reklama -

Suroviny

korpus dle vaší chuti, makovec či i bábovkové těsto
upečeno v dortové formě s vloženým kruhovým středem (nechtěla jsem klasický „bábovkový“ tvar)
polito citronovou polevou (cukr moučka a citronová šťáva) na makovec, čokoládovou polevou na bábovku
ozdobeno sušeným ovocem dle fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na oblíbený makovec či bábovku připravíme standardně jako na plech či do bábovky, ale navrstvíme do dortové formy s vloženým kruhovým středem (nechtěla jsem klasický „bábovkový“ tvar) a upečeme.

  2. Upečený korpus přendáme opatrně na mřížku a polijeme polevou. Ihned zdobíme kousky sušeného ovoce, v tomto případě sušený ibišek, mango, hruška, ananas, brusinky, pekanové ořechy, které k polevě přilnou a ta poslouží jako lepidlo.

Poznámka od kuchařky

všude se objevují podzimní věnce na dveřích a stolech, ale proč si neudělat i podzimní dekoraci na talíři 🙂