Podzimní „kuličkový“ chléb

36
- reklama -

Suroviny
8 porcí

Kvásek:
1/2 l vlažné vody
2 lžičky cukru
1 kostka droždí
Dále:
1 kg hladké mouky
3 brambory (vařené, na jemno nastrouhané)
hrnek dýně (na jemno nastrouhané)
3 lžičky soli
3 lžičky drceného kmínu
3 lžičky octa
vejce na potření
sezamová semínka nebo lněné semínko nebo slunečnice nebo mák (na posypání)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z droždí, cukru a trochy teplé vody. Dáme do tepla vzejít a mezitím nasypeme do mísy mouku, přidáme nastrouhané brambory, dýni, sůl, kmín a ocet, vlijeme kvásek a zbytek vlažné vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Zaděláme těsto, které důkladně prohněteme. Hladké těsto necháme v teple vykynout cca 1 hodinu.

  3. Po vykynutí rozdělíme na 16 dílků, ze kterých tvarujeme bochánky a skládáme je dokulata na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem a posypeme semínky.

  4. Pečeme na 180°C asi 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Připravovala jsem v DP klasickým způsobem = pořadí tekuté, sypké, navrch droždí s cukrem, program „příprava těsta“.