Podzimní jablíčkový koláč

52
- reklama -

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
0,5 sáčku prášku do pečiva
1 hrnek cukru moučka
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
jablka
2 skořicové cukry
skořice
2 vanilkové cukry

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr a postupně přimícháme olej a mléko.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Posypeme očištěnými nastrouhanými jablky. Nakonec jablka prosypeme cukry a skořicí.

  4. Pečeme na 160°, když okraje zlátnou, vyzkoušíme špejlí, zda-li se těsto nelepí, pokud ne, už jej do trouby nevracíme.

Poznámka od kuchařky

Je to rychlý, obyčejný koláč. Mléko můžeme vyměnit za kefír, nebo podmáslí (těsto bude tužší,ale roztíratelné). Místo jablek jsou výborné i hrušky.