Podzimní jablečné kotlety

50
- reklama -

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti nebo s kostí, to je na každém
4 stroužky česneku
4 velká jablka
sůl
pepř
sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a opepříme. Uložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nasekáme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Jablka rozčtvrtíme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme (já jsem jablka oloupala, neměly moc hezkou slupku, ale není to nutné).

  3. Kotlety posypeme česnekem a poklademe v souvislé vrstvě jablky. V troubě rozehřáté na 180 – 200°C zapečeme dočervena.

Poznámka od kuchařky

Vhodné zejména pro milovníky kombinace masa a ovoce (to my jsme). Vyzkoušet ovšem mohou i ostatní.

Recept jsem náhodou viděla v některém starém opakovaném pořadu Mňam – Prima vařečka.

Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě. U nás dnes zapečené inspirované tímto, bez smetany :http://www.toprecepty.cz/recept/9570-dauphinois-gr…