Suroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti nebo s kostí, to je na každém
- 4 stroužky česneku
- 4 velká jablka
- sůl
- pepř
- sádlo na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a opepříme. Uložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nasekáme nadrobno.
-
Jablka rozčtvrtíme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme (já jsem jablka oloupala, neměly moc hezkou slupku, ale není to nutné).
-
Kotlety posypeme česnekem a poklademe v souvislé vrstvě jablky. V troubě rozehřáté na 180 – 200°C zapečeme dočervena.
Poznámka od kuchařky
Vhodné zejména pro milovníky kombinace masa a ovoce (to my jsme). Vyzkoušet ovšem mohou i ostatní.
Recept jsem náhodou viděla v některém starém opakovaném pořadu Mňam – Prima vařečka.
Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě. U nás dnes zapečené inspirované tímto, bez smetany :http://www.toprecepty.cz/recept/9570-dauphinois-gr…