
- reklama -
Suroviny
- 600 g dýně Hokaido
- 170 g hladké špaldové mouky
- 170 g celozrnné špaldové mouky
- 6 lžic medu
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/4 lžičky muškátového květu
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na plátky a dáme do trouby zapéct do změknutí.
-
Potom dýni rozmixujeme na hladké pyré.
-
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
-
Do dýňového pyré přidáme olej s medem a pěkně prošleháme.
-
Dále do pyré přidáme sypkou směs a vše promícháme. Pokud se nám těsto zdá příliš hutné, můžeme přidat pár lžic rostlinného mléka.
-
Bábovkovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.
-
Pečeme při 180°C asi 55 minut. Zkusíme špejlí, zda je bábovka propečená.
Poznámka od kuchařky
Bábovka je krásně kyprá a vláčná i druhý den. Není moc sladká a krásně voní po perníku. Fakt dobrá 🙂
Kuchařka: HankaPu