Podzimní barevná polévka

71
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 střední brambory
1 mrkev
1 petržel
1 řapík celeru
1 malá cibule
3 barevné řapíky mangoldu – nemusí být
2-3 stroužky česneku
50 g másla
425 ml Fazole Mix (5 druhů fazolí a cizrna)
sůl dle chuti
pepř čerstvě mletý
1 lžička červené papriky
1 lžíce jíšky (máslo/sádlo mouka)
Na dokončení:
zelená cibulka
libeček
petrželka
možno přidat klobásu nakrájenou na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme obyčejné a přidáme malou lžičku oleje. Vložíme cibuli, česnek, mrkev, řapíky a necháme chvilku restovat. Zalijeme potřebným množstvím vody (může být i vývar), přidáme brambory a přivedeme k varu.

  2. Když je zelenina na skus, přidáme propláchnutou a okapanou směs fazolí, pokud chceme, i jíšku nebo na lžičce sádla zpěněnou papriku. Necháme krátce přejít var, dosolíme dle chuti a přidáme zelenou nasekanou nať, jakou máme rádi. Pokud budeme mít polévku jako hlavní jídlo, můžeme přidat nakrájená kolečka klobásy nebo kousky uzeného masa a podávat s tmavým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Tato polévka zahřeje i zasytí.