
- reklama -
Suroviny
- 6 vepřových řízků
- 250 ml šlehaného podmáslí
- 1-2 rozetřené stroužky česneku
- několik lístků šalvěje
- lžička dijonské hořčice
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- 2-3 vejce
- strouhanka
- sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Podmáslí prošleháme s česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje, potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice.
-
V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou.
Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova.
Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.
Poznámka od kuchařky
Apetit 2015
Kuchařka: cathleen









