Podmáslový řízek

178
- reklama -

Suroviny

6 vepřových řízků
250 ml šlehaného podmáslí
1-2 rozetřené stroužky česneku
několik lístků šalvěje
lžička dijonské hořčice
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2-3 vejce
strouhanka
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí prošleháme s česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje, potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice.

  2. V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou.
    Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova.
    Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.

Poznámka od kuchařky

Apetit 2015