Podmáslové muffiny s malinovým tvarohem

81
- reklama -

Suroviny
cca 20 ks

2 vejce
130 g krystalového cukru
350 ml podmáslí
100 ml oleje
260 g hladké špaldové mouky (použila jsem typ 1050 z Lidlu)
1/2 balíčku prášku do pečiva
Krém:
2 vaničky tvarohu
2 hrsti malin
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepněte obě vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté po částech zapracujte i podmáslí, olej, mouku a kypřící prášek. Takto připravené těsto nalijte do košíčků na muffiny (přibližně do dvou třetin, těsto ještě vyskočí) a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.

  2. Během pečení košíčků si připravte jednoduchý krém. Maliny „něžně rozmixujte“, tzn. opravdu jen krátce protočte v mixéru nebo projeďte tyčovým, zkrátka aby z nich nebyla úplná omáčka, ale zůstaly i nějaké kousky. Poté smíchejte s tvarohem a dolaďte cukrem podle chuti.

  3. Až buchtičky vychladnou, udělejte jim čepičku z krému. Můžete je dozdobit i dalšími malinami shora. Nechte zatuhnout v lednici.

Poznámka od kuchařky

Maliny patří mezi ty druhy ovoce, které podléhají poměrně rychlé zkáze. Pokud tedy budete muffiny připravovat ve větším množství či na nějakou dobu dopředu, udělejte krém raději až pár hodin před podáváním.

Tento a další mé recepty nejen pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz