
Suroviny
cca 20 ks
- 2 vejce
- 130 g krystalového cukru
- 350 ml podmáslí
- 100 ml oleje
- 260 g hladké špaldové mouky (použila jsem typ 1050 z Lidlu)
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- Krém:
- 2 vaničky tvarohu
- 2 hrsti malin
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Do mísy rozklepněte obě vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Poté po částech zapracujte i podmáslí, olej, mouku a kypřící prášek. Takto připravené těsto nalijte do košíčků na muffiny (přibližně do dvou třetin, těsto ještě vyskočí) a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.
-
Během pečení košíčků si připravte jednoduchý krém. Maliny „něžně rozmixujte“, tzn. opravdu jen krátce protočte v mixéru nebo projeďte tyčovým, zkrátka aby z nich nebyla úplná omáčka, ale zůstaly i nějaké kousky. Poté smíchejte s tvarohem a dolaďte cukrem podle chuti.
-
Až buchtičky vychladnou, udělejte jim čepičku z krému. Můžete je dozdobit i dalšími malinami shora. Nechte zatuhnout v lednici.
Poznámka od kuchařky
Maliny patří mezi ty druhy ovoce, které podléhají poměrně rychlé zkáze. Pokud tedy budete muffiny připravovat ve větším množství či na nějakou dobu dopředu, udělejte krém raději až pár hodin před podáváním.
Tento a další mé recepty nejen pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz