- reklama -
Suroviny
- 2 cibule
- olej
- 1/2 l zeleninového vývaru
- hrst rozinek
- 3 brambory
- čerstvý libeček
- necelý 1/2 l podmáslí nebo acidofilního mléka (kefíru)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Kostičky cibule orestujeme v hrnci na dvou lžících oleje, přisypeme rozinky, zalijeme vývarem a povaříme, dokud cibule nezměkne.
-
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, libeček (celer) nakrájíme na jemno, vložíme do vývaru a přilijeme podmáslí. Polévku velmi pomalu za občasného míchání vaříme, dokud brambory nezměknou.
-
Kolečka cibule usmažíme na oleji dohněda, vyjmeme, necháme okapat na ubrousku, každou porci polévky jimi ozdobíme.
Poznámka od kuchařky
zdroj:
starý výstřižek z neidentifikovatelného (to je slovo, co?) časopisu
Kuchařka: hosta