Podmáslová polévka s bramborem a cibulí

54
- reklama -

Suroviny

2 cibule
olej
1/2 l zeleninového vývaru
hrst rozinek
3 brambory
čerstvý libeček
necelý 1/2 l podmáslí nebo acidofilního mléka (kefíru)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Kostičky cibule orestujeme v hrnci na dvou lžících oleje, přisypeme rozinky, zalijeme vývarem a povaříme, dokud cibule nezměkne.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, libeček (celer) nakrájíme na jemno, vložíme do vývaru a přilijeme podmáslí. Polévku velmi pomalu za občasného míchání vaříme, dokud brambory nezměknou.

  3. Kolečka cibule usmažíme na oleji dohněda, vyjmeme, necháme okapat na ubrousku, každou porci polévky jimi ozdobíme.

Poznámka od kuchařky

zdroj:

starý výstřižek z neidentifikovatelného (to je slovo, co?) časopisu