- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5OO g vepřové plece
- 2 stroužky česneku
- l l piva
- suchý chléb bez kůrek
- sůl
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- muškátový květ
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
-
Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.
-
Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.
-
Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.
-
Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.
Poznámka od kuchařky
Psáno Magdalenou Dobromilou Rettigovou léta páně 1836 v Litomyšli.
Kuchař: jan.alois