Podkrkonošské kyselo

150
- reklama -

Suroviny

chlebový kvásek
5 vajec
sušené houby – velká hrst
velká cibule
sádlo
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chlebový kvásek namočíme přes noc do vlažné vody.

  2. Houby dáme vařit s trochou kmínu do vody.Cibuli nakrájíme,osmažíme na sádle do zlatova, přidáme rozkvedlaná vejce a usmažíme do tuha,až jsou z nich menší kousky.

  3. Když jsou houby akorát, přilíváme pomalu za stálého máchání rozkvedlaný chlebový kvásek ve vodě ve které byl namočený,nejlépe přes sítko.
    Polévka začne pomalu houstnout.Měla by být jemně krémová.
    Chviličku provaříme.Do hotové polévky vsypeme usmažená vajíčka,dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Chlebový kvásek prodávají v některých pekárnách,(mazlavé tšstíčko).Množství kvásku vlitého do polévky je pokaždé jiné,podle toho jak nám vzejde.I kvásek který se tváří že nevzešel funguje.