
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 menší květák
- 3 menší mrkve
- pořádná hrst sterilovaného hrášku
- kus pórku
- 50 g másla
- 2 žloutky
- 1 kostku polévkového koření
- sůl
- pepř
- petržel
- 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme jíšku z másla a mouky a zalijeme studenou vodou a metličkou rozšleháme.
-
Přidáme zeleninovou směs, mrkev na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky, polovinu pórku na proužky a vaříme 20 minut.
-
Pak přidáme hrášek, dochutíme pepřem, solí, zbývajícím pórkem, pažitkou a zavaříme rozkvedlanými vejci.
Poznámka od kuchařky
Z časopisu Pošli recept-Lucie Strakošová, mírně upraven.
Vím, že květákových polévek je tu dost, ale tuhle budu dělat velmi často, je skvělá!
Kuchařka: Bibinka









