- reklama -
Suroviny
- 250 g barevných fazolí
- 1 větší cibule
- 3-4 brambory
- 1-2 klobásy
- 1 lžíce sádla
- mletá paprika
- 2 lžíce hladké mouky
- mletý kmín
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- špetka majoránky
Postup přípravy receptu
-
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka.
-
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z fazolí a dáme vařit.
-
Do cibulového základu přidáme brambory nakrájené na kostky, kmín a sůl. Podle potřeby zředíme vodou, pokud máme vývar, tak vývarem.
-
Když jsou brambory měkké, přidáme odložené fazole. Klobásu opečeme na pánvi a přidáme do polévky. Kdo nechce opékat, přidá ji už vařit k bramborám.
-
Dochutíme pepřem, majoránkou a podáváme s chlebem nebo bez, jako hlavní jídlo.
Kuchařka: mika59