Poctivá fazolačka

76
- reklama -

Suroviny

250 g barevných fazolí
1 větší cibule
3-4 brambory
1-2 klobásy
1 lžíce sádla
mletá paprika
2 lžíce hladké mouky
mletý kmín
bobkový list
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Zalijeme ji vodou z fazolí a dáme vařit.

  3. Do cibulového základu přidáme brambory nakrájené na kostky, kmín a sůl. Podle potřeby zředíme vodou, pokud máme vývar, tak vývarem.

  4. Když jsou brambory měkké, přidáme odložené fazole. Klobásu opečeme na pánvi a přidáme do polévky. Kdo nechce opékat, přidá ji už vařit k bramborám.

  5. Dochutíme pepřem, majoránkou a podáváme s chlebem nebo bez, jako hlavní jídlo.