- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 pórku
- 20 dkg kvalitní vepřové šunky
- 20 dkg eidamu
- česnek – dle chuti a síly
- vepřové sádlo
- starší chleba
- 1 zeleninový bujón
- kmín drcený
- majoránka
- sůl
- máslo
- tavený sýr (cca 4 trojúhelníčky)
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme nakrájený pórek a zalijeme vodou. Přidáme bujón, kmín, cca 4 stroužky česneku, tavený sýr (ten musíme v polévce trochu „rozklohňat“) a necháme vařit.
-
Mezitím na sucho nebo jen na lehce vymazané pánvi oprahneme nakrájenou šunku a dáme bokem. Na stejné pánvi pak na sádla uděláme chlebové krutony.
-
Polévku dosolíme a přidáme majoránku, chvilku ještě provaříme a podáváme – na dno misky dáme opečenou šunku, nastrouhaný stroužek česneku, krutony, navrch nastrouhaný sýr a zalijeme horkou polévkou.
Kuchařka: La Furi Roja