Pochoutkový a pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976)

408
- reklama -

Suroviny

Na přípravu 1 kg salátu budete potřebovat:
Pochoutkový:
(Suroviny jsou v očištěném stavu a bez nálevu)
400 g šunkového salámu
180 g sterilovaných okurek
55 g sterilovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g majonézy
20 g plnotučné hořčice
10 g cukru krupice
6 g octa
8 g worcesteru
5 g soli
0,5 g mletého pepře
Pařížský:
400 g pařížského salámu
180 g sterilovaných okurek
60 g sterilovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g majonézy
20 g plnotučné hořčice
10 g cukru krupice
5 g octa
8 g worcesteru
10 g soli
0,5 g mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. U obou salátů je postup stejný. Salám a okurky nakrájejte stejnoměrně na tenké nudličky a vložte do mísy. Přisypte hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmíchejte worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojte majonézou a nakonec postupně osolte. Každý salám i majonéza mohou být už od výrobce jinak slané, tak opravdu postupně, ať to se solí nepřeženete. Nechte uležet v lednici.

Poznámka od kuchařky

Jsou to skoro totožné saláty jen s malým rozdílem v použitém salámu. U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský. V současné době je tento salám opět na trhu, vyrábí například http://www.schneider-group.cz/mekke-salamy. Jinak jsou saláty až na pár gramů u některých použitých surovin stejné.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/