Po čertech dobré kuře

40
- reklama -

Suroviny
4 porce

kuře cca 1,5 kg
máslo
olej
4 ks cibule
3-4 ks středních kyselejších jablek
1,5 paličky česneku
koření na kuře
sůl
rýže
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáčku, ve kterém budeme dělat kuře lehce podlijeme olejem. Jablka i se slupkou nakrájíme na kousky, česnek i se slupkou rozdělíme na stroužky, cibule se slupkou nakrájíme na osminky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vezmeme celé kuře, dutinu vysypeme solí a kořením a dáme do něho několik kousků jablek. Přendáme do pekáče. Osolíme ho a celé potřeme kořením, které jsme smíchali s rozpuštěným máslem, olejem a vodou.

  3. Kolem dokola vyskládáme česneky, cibule a jablka. Podlijeme cca 2 dcl vody a dáme nezakryté do trouby péct na 180°C cca 1 hodinu (i více). Cca 15 minut před koncem kuře rozdělíme na 2 poloviny, aby ze všech stran udělalo kůrčičku.

  4. Po upečení kuře vyjmeme, odstraníme slupky z cibule a česneku. Výpek se vším všudy rozmixujeme na kaši.

  5. Jako přílohu zvolíme rýži, do které jsme dali vzniklou kaši a doplníme vodou (poměr 1 díl rýže, dva díly vody s kaší). Kaše musí být dostatečně okořeněná. Podáváme ozdobené plátky jablek, které jsme krátce uvařili v mikrovlnce.