
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsíčka
- 4 vejce
- 2 klobásky (např. ostravská)
- eidam
- kečup
- sůl
- pepř
- mletá paprika sladká
- olej
- Těstíčko:
- 3 vejce
- polohrubá mouka
- mléko
- sůl
- pepř (nejlépe bílý)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin – těstíčko by mělo být hustší.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, řízky v těstíčku „vykoupeme“ a pomalu na mírném ohni smažíme, já pánvičku vždycky ještě přiklopím pokličkou, abych měla jistotu, že se maso dobře propeče.
-
Až je hotovo, řízky vyndáme, klobásky rozpůlíme, půlky nařízneme na „ježka“, přidáme na pánvičku, opečeme, dále vyklepneme vejce a uděláme si volská oka a můžeme chystat na podávání.
-
Řízek posypeme strouhaným eidamem, pocákáme kečupem, položíme oko a klobásku. Jako přílohu mám nejradši krokety, hodí se i hranolky, nebo brambor, ale i zeleninový salát není špatný.
Poznámka od kuchařky
Tento recept není můj, ale je to krajová specialitka, kterou vám u nás uvaří v každé druhé hospodě 🙂