Plovdivské maso

403
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece
2 ks cibule
olej
sůl
3 stroužky česneku
3 lžičky rajčatového protlaku
1 lžička (vrchovatá) mleté sladké papriky
voda na podlití
mouka hladká

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na drobné kostky.

  2. Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova.

  3. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.

  4. Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.

  5. Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou.

  6. Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 min.

  7. Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 min. provaříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky.

  8. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.

  9. Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.

Poznámka od kuchařky

Tento recept vařím už léta, znám ho ještě ze školy z receptur, podle kterých se učí vařit všichni kuchaři a kuchařinky. Až na malé kosmetické úpravy, je recept původní. Jídlo je šťavnaté, dobře zasytí a hlavně chutná i chlapům ;-)).