
Suroviny
- 600 g vepřové plece
- 2 ks cibule
- olej
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 3 lžičky rajčatového protlaku
- 1 lžička (vrchovatá) mleté sladké papriky
- voda na podlití
- mouka hladká
Postup přípravy receptu
-
Plecko nakrájíme na drobné kostky.
-
Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova.
-
Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.
-
Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.
-
Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou.
-
Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 min.
-
Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 min. provaříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky.
-
Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
-
Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Poznámka od kuchařky
Tento recept vařím už léta, znám ho ještě ze školy z receptur, podle kterých se učí vařit všichni kuchaři a kuchařinky. Až na malé kosmetické úpravy, je recept původní. Jídlo je šťavnaté, dobře zasytí a hlavně chutná i chlapům ;-)).









